The New Daughter

Spänningsfaktorn är rätt så hög i den spanska manusförfattaren Luis Berdejos regidebut om författaren John James, som efter en svår skilsmässa tar med sig sina två barn och flyttar till ett stort och gammalt hus på landet - ett hus som självklart ruvar på ett ohyggligt förflutet. I huvudrollen ser vi ingen mindre än Oscarbelönade Kevin Coster (kanske mest känd för det episka westerndramat Dansar Med Vargar) i en av sina bättre rollframträdanden på senare tid. Filmens manus är baserat på novellen med samma namn av deckarförfattaren John Connolly.

En dag när John och barnen är ute och vandrar på den stora tomten upptäcker de en kulle i anslutning till skogen och på en gång dras tonårsdottern (spelad av Ivana Baquero, som titigare setts i rollen som Ofelia i Guillermo del Toros mästerliga Pans Labyrint) av någon mystisk anledning till den. Inte långt efter detta börjar hon att bete sig mycket underligt - vilket blir början till en rad mystiska händelser som drabbar huset och dess ägor, och inte allra minst familjens medlemmar.



En av filmens mest minnesvärda scener är en som involverar familjens katt som försvinner för att senare åter igen hittas.

Vill man se på en rysare - som lite här och var, men inte allt för ofta, får en att vilja dra upp benen i soffan och gömma sig under en filt - så fyller den här filmen precis den uppgiften. En helt okej hoppa till-rulle som bjuder på en del överraskningar.


Filmens betyg: fyra knivar.


Kommentarer
Postat av: Mochride - mitt hjärtas röst

Det är nog inte en film för mig, men min sambo skulle säkert gilla den.

2012-01-02 @ 01:20:18
URL: http://mochride.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0