The Devil's Rejects

Den sadistiska mördarfamiljen Firefly är tillbaka i uppföljaren till House of 1000 Corpses och denna gång är de på flykt undan lagen - det vill säga den hårdnackade och hämndlystne sheriffen Wydell. Och det är mer eller mindre hela storyn. Kanske inte den mest inveklade, men det behöver inte alltid vara mer komplex än så för att det ska dyka upp lite hinder här och var.

En hel del har ändrats från första filmen till denna, men detta medvetet, då Rob Zombie ville att man skulle få en mer realistisk aspekt av den skoningslösa familjen och på sätt och vis få dem att framstå som helt vanliga människor. Man har bland annat gjort om Bill Moseleys karaktär Otis Driftwoods utseende från att vara en likblek albino med röda ögon till en mer bikerlook-liknande Charles Manson i helskägg, av den anledningen att det bara skulle se konstigt ut att filma i starkt dagsljus. Ibland behöver inte anledningarna vara mer invecklade än så.

Det har även bytts ut lite skådespelare och några karaktärer har till och med skrivits bort, men det är inget man direkt bryr sig om, då det ändå inte är något som förstör historien i helhet. Familjen Fireflys hus och gård är inte heller samma som i House of 1000 Corpses, fast även detta är en mindre petitess. Personligen så föredrar jag det i den här filmen bättre, då det är estetiskt snyggare och skapar en rustik, skitigare och råare exteriör (vilket är något jag verkligen uppskattar i den här typen av filmer).

Som jag skrev i min så kallade recension om föregångaren så märks det klart och tydligt att Rob Zombie är ett fan av skräckfilm (exploitation, kult- och b-film, osv), speciellt om man bara tittar på rollistorna över hans filmer. I denna medverkar bland annat, förutom redan nämnda Bill Moseley, kända namn som Sid Haig (än en gång som den bisarra och vulgära, men samtidigt underhållande, Captain Spauldning), Ken Foree, Michael Berryman, Geoffrey Lewis, Matthew McGrory, William Forsythe, Leslie Easterbrook, Danny Trejo, P.J. Soles, Duane Whitaker, Kane Hodder och så Sheri Moon Zombie.


Även den här, likt dess föregångare, får toppbetyg: fem knivar.


Kommentarer
Postat av: The Life Of Yarp - Lottar ut 8 Onepieces från Suit of Sweden!

Den är bra! :)

2012-01-19 @ 22:55:14
URL: http://yarp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0