Maneater

Den föredetta FBI-profileraren Harry Bailey, spelad av Dean Cain (mer känd som den flygande superhjälten i den röda capen i TV-serien Lois & Clark), som numera jobbar som sheriff i en småstad börjar utreda en rad oförklarliga mord - vilka han själv mycket väl kan vara ansvarig för.

En dag när han är i kyrkan med sin dotter - som han ensam har vårdnad över, då modern spårlöst försvunnit några år tidigare - dyker två av hans kollegor upp och talar om för honom att några människor kan ha dött, varpå de lämnar kyrkan tillsammans och beger sig mot mordplatsen, där någon eller något har lemlästat en person (vilket Harry snabbt konstaterar är en kvinna) och sedan lämnat en ung man svårt brännskadad. På mordplatsen får Harry även några märkliga syner, vilka tycks ha en sorts koppling till de mardrömmar som håller honom vaken om nätterna.
  Vad kan det egentligen vara det rör sig om? En puma eller en grizzlybjörn? Eller kan det ha något att göra med de lokala sägner som indianerna och småstadens urbefolkning inte så högt talar om?

Jag vart inte så värst upphetsad efter att bara ha sett öppningsscenen, men beslutade att försöka se klart på filmen trots allt (vilket jag gjorde). Fast jag vet inte varför. Det är verkligen inte en film jag rekommenderar. Inte alls. Filmad och släppt direkt till video saknade den så mycket att det inte ens är värt att gå in på detaljer. Visst, storyn var det väl egentligen inget fel på... men hade filmskaparna lyckats fila till den ytterligare en smula så hade den nog lyckats hålla betydligt bättre. Det mesta av den var väldigt förutsägbart och lämnade inte speciellt mycket åt fantasin. Tråkigt, tråkigt.


Filmens betyg: en slö kniv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0