Balada Triste De Trompeta

Två clowner. En rolig och en ledsen. Båda älskar samma kvinna. Och de är redo att gå hur långt som helst för att vinna hennes hjärta. Det är mer eller mindre huvudhistorien kort och gott.



Jag är egentligen inget superfan av utländsk film, alltså icke engelsktaliga (fråga dock inte varför), men Balada Triste De Trompeta - även känd som The Last Circus - är ett av de få undantag som jag verkligen gillar. Jag är till och med beredd att gå så långt att jag korar denna till en av de bästa utländska filmer jag någonsin sett. Det är nämligen en visuell smällkaramell av hög kvalitet som bjuder på helt makalösa scenerier. Och så våldet... det är bara så fantastiskt underhållande. Blodet sprutar och stänker en del. Samt en massa andra groteskheter att frossa i. Jag vet inte riktigt annars hur jag skulle beskriva filmen än att det är rena rama ögongodiset för en videovåldsälskare som mig själv.

Filmen är skriven och regisserad av Alex de la Iglesia, som jag endast sett en riktigt usel film (läs The Oxford Murders) av tidigare. Fast nu när jag sett denna så är jag lite småsugen på att se några av hans äldre filmer också. Inte för att jag vet om de håller samma stil. Så är det någon som har koll på denna regissör lämna gärna kommentar eller två.


Filmens betyg: inget annat än toppbetyg såklart. Fem vassa knivar.


Födelsedagsbarn: David Cronenberg [15 mars 2012]

Det var ett tag sedan det hände något här på bloggen. Anledningen är att jag har haft fullt upp med blöjbyten och allt annat som kommer med ett nyfött barn. Min son tittade nämligen ut i världen lite tidigare än beräknat. Det är därför varit fullt hus här i hemmet så att säga. Inte så mycket tid över till film.

Men idag just idag är jag bara tvungen att skriva detta inlägg för att fira en av alla favoritregissörer jag har, nämligen det mästerliga David Cronenberg.
  Hans filmer är ju kända för att vara en aning kontroversiella och samt innehålla en del våld. Och det är ju det som den här bloggen först och främst handlar om, om ni minns. Videovåld i all dess ära.

Och eftersom det är herr Cronenbergs födelsedag idag, då han fyller hela 69 år, tänkte jag lista mina favoriter av just hans filmer. Typ en tio-i-topp, fast i skriftlig form.

10. Eastern Promises
09. The Brood
08. The Dead Zone
07. Crash
06. A History of Violence
05. Scanners
04. Videodrome
03. The Fly
02. eXistenZ
01. Naked Lunch

Har ni några favoriter av David Cronenberg, lämna gärna en kommentar och berätta.


RSS 2.0