Hemma hos skräckrockaren och filmskaparen Rob Zombie

Från MTV Cribs för några år sedan. Men detta skulle vara mitt ultimata drömhus.


The House of the Devil

Ännu en film som de allra flesta troligen redan har sett. Det är bara jag som är lite efter när det kommer till en del av de nyare skräckfilmerna.

Jag ska ändå försöka mig på att recensera denna lite kort.

Collagestudenten Samantha tar ett jobb som barnvakt hos det minst sagt udda paret Ullman, för att skramla ihop lite snabba pengar för att kunna betala ett förskott till en hyra. Men det är något som inte stämmer. Vem är det egentligen som Samantha ska vakta?

Innan jag såg filmen så hade jag hört olika åsikter och synpunkter om den hit och hit. Så vad tycker jag då själv? Jodå, den föll mig i smaken. Tom Noonan är helt lysande som den mycket creepy Mr. Ullman och jag skulle lätt vilja påstå att det är han som är det stora dragplåstret här. Okej, det är kanske inte en film för vem som helst och många skulle säkert tycka att den inte är så vidare speciell, men personligen så tycker jag att den är betydligt närmare toppen än botten. Helt klart sevärd med andra ord.

Jag skrev ju kort och kortare än sådär kan det väll ändå inte bli. Detta är i alla fall en film som direkt för tankarna till en rad gamla klassiker, speciellt Rosemary's Baby.


Filmens betyg: fyra slipade knivar.


RSS 2.0